top of page

Jūrmalā karstumā, vējā un lietū noskaidroti Latvijas čempioni

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jūrmalas golfa klubā notikumiem bagātās trīs turnīra dienās ar rekordlielu dalībnieku skaitu (119) noskaidroti Latvijas amatieru čempioni golfā.


Nacionālā čempionāta statuss pēc definīcijas paģēr, ka tam ir jābūt izaicinājumam. Jūrmalas golfa laukuma Jack Nicklaus Design un čempionāta izsitiena vietas kombinācijā vien nozīmē, ka spēlētājus visas trīs dienas sagaida pārbaudījums visos golfa spēles elementos – tehniskajos, stratēģiskajos, fiziskajos un psiholoģiskajos.


Šogad tiem visiem papildus dimensiju piešķīra arī daba un laika apstākļi. Piektdien bija karsta. Sestdiena bija tradicionāli vējaina. Bet svētdien liela daļa spēlētāju burtiskā nozīmē uz savas ādas izbaudīja kā spēcīgos Jūrmalas vējus, tā stipru lietu. Tas viss nerunājot par spriedzi, kas saistās fināla dienu sezonas nozīmīgākajās sacensībās.


Šādiem apstākļiem tikai piemērotu papildus drāmu turnīra finišā nodrošināja fakts, ka kungiem čempionu nācās noskaidrot pārspēles rezultātā. Pēc 54 bedrītēm līderu tabulas augšgalā ar vienādu rezultātu 229 sitieni bija redzami divi vārdi – Jānis Spalviņš un Stefans Sprūžs. Abi tūlīt devās un 10. bedrīti, kurā ar par pret bogey pārāks izrādījās 2020. gada čempions Sprūžs. Trešajā vietā šoreiz ierindojās 2018.gada uzvarētājs Kristaps Krištopans.


Dāmām, pateicoties 73 sitienu trešajam raundam, savu pirmo čempiones titulu izcīnīja Katrīna Bulkovska. Otrajā vietā pēdējo trīs gadu uzvarētāja Marija Luīze Jučmane. Bet trešā Marlēna Gavare.


Apsveicam čempionus!


Milzīgs paldies visiem spēlētājiem par izturību un uz tikšanos nākamajos turnīros!


Pilni sacensību rezultāti šeit.


bottom of page