top of page

Latvijas atklātais Mid-Amatieru un Senioru čempionāts - Veisa un Šmals parūpējas par skaistu intrigu

Updated: Jun 1, 2022

Divas dienas Jūrmalas golfa klubā notika Latvijas atklātais čempionāts senjoriem un midamatieriem. Vienkop pulcējās 101 spēlētājs 9 ieskaites grupās. Prieks, ka turnīru ar savu klātbūtni pagodināja kupls skaits igauņu un leišu, kā arī bija golfa spēlētāji no Somijas, Zviedrijas, Skotijas, ASV, Anglijas, Vācijas un Norvēģijas.

Dāmu ieskaitē starp midamatierēm (vecuma grupa 25+) izcilu intrigu radīja Aija Veisa un Līva Legzdiņa, kas divās dienās laukumu nospēlēja vienādi (ar 175 sitieniem), bet pārspēlē uz ceturtās (!) play off bedrītes, labākās godus plūca Aija. Trešā šajā grupā Veronika Kima-Zeile (186 sitienu). Senjoru grupā 50+ kārtējo karjeras uzvaru ieguva Daiga Puisīte (177 sitienu), otrā – Marina Dašutina (197), trešā – Aija Orniņa (211). Grupā, kur konkurēja vēl cienījamākas dalībnieces (65+) par čempioni kļuva Lidija Gavrilova (198), otrā – Elita Perta (215), trešā – Svetlana Tūmpū (225) no Igaunijas.

Kungu konkurencē midmatieriem izcilu sniegumu divās dienās nodemonstrēja Vadims Šmals no Latvijas (151 sitiens), apspēlējot pagājušā gada uzvarētāju Jāni Spalviņu (153). Tikpat sitienu cik Jānim bija arī Lietuvas spēlētājam Dariusam Monkum, taču viņš palika trešais, jo Jānis nospēlēja labāk turnīra izšķirošajā dienā (76 sitienu pret 79). Prestižajā senjoru vecuma grupā 50+ pagājušā gada čempiona godus izdevās aizstāvēt zviedram Janam Larsonam, kas tikai par vienu sitienu apspēlēja Pjēru Norgrēnu no Lietuvas. Attiecīgi divās dienās 155 un 156 sitieni. Trešais šajā ieskaitē vēl viens lietuvietis – Aļģimants Baltramonaitis (158). Labākais no latviešiem – Edmunds Jansons – ieguva piekto vietu (160 sitienu). 65+ ieskaitē uzvarēja Sergejs Miroļubovs no Latvijas, attiecīgi pa dienām izpildot 80 un 79 sitienus, otrais cits veterāns Raivo Velsbergs no Igaunijas (83 un 86), trešais – Rihards Valdmanis no Latvijas (92 un 93). Viscienījamāko kungu konkurencē vinnēja Timo Ahveneinens no Somijas (91 un 90 sitienu), otrais Džozefs Tomsons no Skotijas (95 un 93), trešais – Valērijs Gavrilovs (94 un 99).

Turnīra rīkotāji saka paldies arī sacensību galvenajam sponsoram, kafijas pārstāvjiem no kompānijas Lavazza. Tāpat pateicība laukuma galvenajai dārzniecei Vendijai un sacensību galvenajai tiesnesei Irēnai, kā arī visiem brīvprātīgajiem, kas iesaistījās turnīra rīkošanā.

Atskats meiteņu pārspēlē

Par bildēm paldies - Edgars Nesaule!


Apbalvošana




Comments


bottom of page