top of page

Sezonas gaidas

Latvijas golfa sabiedrība ar nepacietību gaida pašmāju sezonas sākumu, ko noteiks dabas untumi un labvēlība, tostarp manīgākie jau paspējuši cauri visām karantīnām un ierobežojumiem atrast spēlēšanas iespējas ārzemēs. 25 golfa spēlētāji no Latvijas marta trešajā nedēļā dodas uz Tenerifi – lai izspēlētu tradicionālo ziemas čempionātu.

Ziemas čempionāts bija paredzēts Turcijā, pēc tam šos nodomus pārcēla uz Kipru, bet tagad azartiskākos tomēr izaicinās Kanāriju salas. Spēlētāju skaits noteikti būtu trīs reizes lielāks, taču COVID19 nepielūdzamie akcenti liek gan sacensību organizātoriem, gan dalībniekiem meklēt kompromisus. Tenerifē latvieši spēlēs no 21. – 23. martam, vienu reizi izejot “Las America” laukumu, bet divas dienas pārbaudot savu gatavību “Costa Adelje” zaļajos plašumos. Tostarp Latvijas golfa federācija atgādina, ka šogad savu handikapa licenci (gada maksu) var aktivizēt, izmantojot Golf Box sistēmu – līdzīgi kā reģistrējoties sacensībām. Vietnē ir izveidota atsevišķa sadaļa – HCP uzturēšanas maksa 2021 – kur katrs spēlētājs reģistrējoties, veic arī maksājumu. HCP maksa nav mainījusies – pieaugušajiem 30 eur, bet spēlētājiem līdz 18 gadu vecumam – 10 eur. Reģistrējot konkrēto spēlētāju, apmaksāt HCP licenci var ar jebkuru maksājuma karti (draugu, vecāku urml.). Noteikti jāatgādina, ka katrs spēlētājs ir pats atbildīgs par sava HCP reģistrēšanu, tāpat kā spēlētājs pats atbild par sava HCP atbilstību. Ja ir jautājumi, LGF vienmēr līdzēs šīs neskaidrības risināt (tālr. 29243750 vai info@lgf.lv). Organizējot sacensības, katrs klubs pārbauda dalībnieku HCP reģistrāciju – bez reģistrēta/aktīva HCP, spēlētājs sacensībās nedrīkst piedalīties. Tā nav prasība, tas ir cieņas, godīguma un izpratnes jautājums, ko visas iesaistītās puses veicina un atbalsta.

COVID19 sakarā, LGF aicina klubus un spēlētājus jau laicīgi sagatavoties sezonas notikumiem. Golfa spēlei ir priekšrocības, jo tās būtība neveicina pašreiz valstī noteikto noteikumu neievērošanu. Tomēr, visos gadījumos nepieciešama piesardzība: izmantojiet personiskos dezinfekcijas līdzekļus, izvairieties no pulcēšanās bariņiem, sasveicinoties pirms spēles vai pateicoties pēc tās, labāk esiet pieklājīgi atturīgi – gaumīgi paklanoties.



bottom of page