top of page

Marija un Nikolajs aizstāv titulus


Latvijas čempionātā golfā, kas jūlija pirmās nedēļas nogalē notika Ozo Golf Club laukumā, savus pērn izcīnītos godus prata aizstāvēt Marija Luīze Jučmane un Nikolajs Keņins. Vasaras svelmi trīs dienu turnīrā pārbaudīja 111 dalībnieku.


Dāmu konkurencē trešo reizi pēc kārtas par Latvijas čempioni kļuva Marija Luīze Jučmane, kas trijās dienās sasniedza 222 sitienu summu (78, 72, 72), pārliecinoši dominējot pār savām gados jaunākajām izaicinātajām. Otro vietu ar 239 sitieniem (80, 82,77) izcīnīja Liliana Krole, bet trešo pozīciju sacensību trešajā dienā izrāva Katrīna Gustafssone, kas par vienu sitienu nospēlēja labāk kā Marlēna Gavare. Attiecīgi – Katrīnai 241 sitiens (86,78,77), Marlēnai – 242 sitieni (84,79,79).

Kungu konkurencē cīņā par uzvaru intriga bija lielāka. Pēc trīs dienu izspēles diviem spēlētājiem – pagājušā gada čempionam Nikolajam Keņinam un Latvijas labākajam juniora vecuma spēlētājam Francim Gavaram - bija vienāds rezultāts, abiem - pa 229 sitieniem. Nikolaja veikums pa dienām – 75, 77, 77, uz ko Francis atbildēja ar 74, 77, 78. Trešās spēles dienas notikumi izvērsās labvēlīgi Gavaram, taču viņš kļūdījās 12. bedrītē uz grīna un praktiski nenosargāja uzvaru, izspēlējot pēdējo – 18. bedrīti. Pārspēlē par uzvaru abiem sāncenšiem vajadzēja atkārtot 17. un 18. bedrīšu izspēli, kur stabilāka nervu sistēma bija gados un dzīvē nobriedušākajam Keņinam. Jāpiebilst, ka Nikolajam šī bija Latvijas čempionātā otrā uzvara pēc kārtas – pērn viņš vinnēja meistarsacīkstes Jūrmalas golfa klubā. Trešo vietu kungu konkurencē ieguva Jānis Spalviņš – 232 sitienu (80, 74, 78), kas par trīs sitieniem bija labāks par pieckārtējo Latvijas čempionu Kārli Broderu.

Vanaga kausa izcīņā, kur sacensību trešajā dienā piedalījās spēlētāji, kas pēc divu dienu rezultātiem nekvalificējās tā sauktajām čempionu cīņām, dāmu konkurencē pirmā – Madara Valtere (HCP neto ieskaitē – 72 sitieni), otrā - Aija Orniņa (76), trešā – Veronika Kima-Zeile (79). Starp vīriem gandarījuma turnīrā labākais izrādījās Rūdolfs Gūtmanis (63), otrais – Patriks Audze (64), trešais – Adrians Elksnis (65).

Ņemot vērā turnīra rezultātus, Baltijas čempionu kausa izcīņā, kas septembrī notiks Sāremā laukumā Igaunijā, Latvijas izlases komandā sev vietas nodrošināja Marija Jučmane, Liliana Krole, Nikolajs Keņins un Francis Gavars. Latvijas golfa federācija uzteic Latvijas čempionāta galvenā tiesneša Kārļa Eniņa un viņa palīgu darbu, tāpat ar savu komandu laukuma apkopē sevi kārtējo reizi apliecināja Ozo Golf Club grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs.






bottom of page