top of page

Latvietes – 49.!

Divos Parīzes laukumos četras dienas notika pasaules čempionāts amatieriem komandu ieskaitē, kur 56 izlašu konkurencē Latvijas vienība ieguva 49. vietu. Izlasē spēlēja Laila Forstmane, Katrīna Bulkovska un Marlēna Gavare.

Pasaules komandu čempionāta izspēle ir vienkārša: komandā spēlē trīs spēlētājas, bet ieskaiti saņem katras dienas divas labākās. Laukumu izspēle notika sekojoši: pirmajā dienā Le Golf National, otrajā un trešajā – Golf de Saint-Nom-la-Breteche, bet noslēdzošā diena – atkal Le Golf National, kur 2024. gadā tiks aizvadīts arī olimpiskais golfa turnīrs. Pirmajā dienā no latvietēm divas labākās bija Laila un Katrīna – abām pa 80 sitieniem. Marlēnai – 84. Otrajā dienā Lailai – 77 sitieni, Katrīnai – 82, Marlēnai – 86. Trešajā: Katrīnai – 77 siteni, Lailai – 78, Marlēnai – 91. Ceturtajā: Marlēnai – 84, Katrīnai – 85, Laila – pēc pirmo deviņu bedrīšu izspēles izstājās. Summā tas Latvijas izlasei deva 643 sitienus un 49. vietu, ko dalījām ar Ukrainu. Aiz mums palika Lietuva (645 sitieni), Panama, Luksemburga, Kostarika, Guama un Lihtenšteina. Jāatzīmē, ka vairāku Latvian Open īpašniece lietuviete Gile Bite Starkute, kas šobrīd studē un trenējas ASV augstskolu sistēmā, savas četras dienas nospēlēja attiecīgi – 70, 75, 77 un 71 sitiens. Igaunijas izlase komandu cīņā sasniedza 43. pozīciju (631). Par čempionēm kļuva Zviedrijas izlase (559), otrā – ASV (559, par vienu sitienu sliktāk nospēlēta čempionāta pēdējā dienā), trešā – Vācija (560).

Latvijas golfa federācija pateicas mūsu izlases dalībniecēm par sasniegtajiem rezultātiem un pašatdevi, viņu ģimenēm - par pacietību un ieguldījumu, un izlases trenerei Annai Švankai-Mežulei – par kompetenci.




bottom of page