top of page

Golfs bez robežām

Adaptive Golf Latvia ir Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības aizsākta kustība, kas pēc Jura Sprūdes ierosinājuma 2013. gadā uzsāka golfa spēles elementu izmantošanu rehabilitācijas procesā. Pirmie treniņi tika aizvadīti Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari” un Tukuma golfa klubā “Odiņi”, kur, neraugoties uz dažādiem dzīves pavērsieniem personu dzīvēs, spēlētāji pilnveidoja savas prasmes terapeitu vadībā.

Iesaistoties Latvijas Golfa federācijai un golfa treneriem, spēlētāji no 6 bedrīšu turnīra pilnveidojuši savas zināšanas un prasmes. Šobrīd vasaras laikā spēlētāji izspēlē 5 turnīrus pa 9 bedrītēm. Jāatzīmē, ka 2019.gadā Adaptive Golf Latvia ir organizējusi arī turnīru Lietuvā sadarbībā ar Lietuvas izlases spēlētāju Arnas Kaunas. Jau 3 gadus kustību atbalsta arī "Jurmala Golf Club and Hotel", kas piedāvā spēlētājiem lieliskus apstākļus savu prasmju uzlabošanai. Adaptive Golf Latvia izveidojusi vienlīdzīgu izspēļu sistēmu, kas ļauj personām sacensties un noskaidrot uzvarētāju ar minimālu rezultātu starpību. Spēlētāji spēlē gan sēdus, gan stāvus pozīcijās, kas ļauj piedalīties arī tām personām, kas izmanto dažādus mobilitāti veicinošus palīglīdzekļus, kā, piemēram, riteņkrēslu. Jau trīs gadus turnīrā ir arī sporta klase bērniem.

Sezonas laikā turnīros piedalās 24 spēlētāji no Rīgas, Mārupes, Ķekavas, Jūrmalas un Bauskas. Kustības rīkotos turnīros “Golfs bez robežām” apmeklējuši viesi no Norvēģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un Slovēnijas.

Kustības viens no galvenajiem mērķiem ir rast iespēju un vēlmi nodarboties ar sportu, kā arī radīt labvēlīgu sociālo, fizisko un garīgo atbalstu tiem, kas vēlas turpināt spēlēt arī turpmāk ne tikai vietējos Adaptive Golf Latvia rīkotajos turnīros, bet ikgadējos turnīros, ko rīko Latvijas Golfa federācijas biedri. Kopā ar kustības atbalstītājiem ir mainīta daudzu spēlētāju ikdienu un ticība, ka cilvēks var daudz vairāk.

Ikviens atbalsts ļaus nodrošināt plašāku iespēju izmēģināt un uzsākt spēlēt golfu jauniem dalībniekiem, kas papildinās katru iesaistīto ar jaunām pārdomām, iespaidiem un galvenais - mērķiem. Par ieguldījumu Latvijas golfa attīstībā šīs kustības iedvesmotājs un rīkotājs Filips Bernadskis 2021. gadā ir apbalvots ar LGF pirmā prezidenta Viļņa Baltiņa Sn. balvu.

Tiekamies golfa laukumos!

bottom of page