top of page

Čempioni - Jučmane un Keņins!

Par 2021. gada Latvijas čempioniem golfā kļuvuši Marija Luīze Jučmane un Nikolajs Keņins. Ja Marijai tas bija atkārtots panākums, tad Nikolajs šādu godu izpelnījās pirmoreiz. Jūrmalas golfa laukumā šī paša turnīra ietvarā tika noskaidroti arī Latvijas izlases dalībnieki, kas jūlija beigās startēs Eiropas komandu čempionātā.


Jūrmala pirmoreiz rīkoja Latvijas čempionātu, pulcinot 110 spēlētājus, dāmu un kungu konkurencē. Daiļā dzimuma ieskaitē savu pērn iegūto titulu aizstāvēja Marija Luīze Jučmane, kas trīs dienās nospēlēja laukumu ar +9. Otrā Laila Forstmane (+18), trešā – Katrīna Jana Gustafssone (+21). Ceturtās vietas likme bija augsta – iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi Eiropas komandu čempionātā. Šo ceļazīmi ieguva Marlēna Gavare (+28), par vienu sitienu apspēlējot Lilianu Kroli (+29). Jučmane un Forstmane ieguva iespēju arī spēlēt Baltijas čempionu kausā, bet, ja abas būs tajā laikā aizņemtas ASV augstskolu studijās, viņu vietas ieņems nākamās – pēc Latvijas čempionātā sasniegtajiem rezultātiem.

Kungu cīņās intrigu no pirmās dienas ieviesa Reinis Miljons, kas pirmās 18 bedrītes pieveica ar 69 sitieniem un Uldis Sangovičs, kam 74 sitieni. Tomēr trīs dienu cīņā visstabilāko sniegumu parādīja Nikolajs Keņins, kas sasniedza +15, Miljons otrais (+19), pagājušā gada čempions Stefans Sprūžs – trešais (+24). Šim trijniekam Eiropas komandu čempionātā pievienosies Nils Mauriņš (+25).

Vanaga kausa izcīņā, kur spēlē tie censoņi, kam pēc pirmajām divām dienām dāmu konkurencē nav izdevies ielauztie pirmajā desmitniekā un kungu ieskaitē – pirmajā trīsdesmitniekā, par uzvarētājiem kļuva Patrīcija Jakovļeva un Gundars Ziemanis.

bottom of page