top of page

Mūsu meitenes - trešās!

Ungārijas golfa klubā “Pannonia” noslēdzies Eiropas komandu čempionāts dāmām jeb Team Shields, kur desmit komandu konkurencē uzvarēja Turcija. Latvijas izlase, kuru pārstāvēja Katrīna Gustafssone, Katrīna Bulkovska, Marlena Gavare un Liliana Krole, ieguva bronzas medaļas.


Turnīra izspēles kārtība sekojoša: vispirms visi spēlētāji aizvada individuālo raundu, kur nodemonstrē savas prasmes. Ieskaitīti tiek komandas trīs labāko spēlētāju rezultāti. Pirmās divas izlases automātiski kvalificējas pusfinālam, bet tās, kas ierindojas no trešās līdz sestajai vietai, pēc play off principa sadala vēl divas vakances, lai cīnītos par godalgotām vietām match play formātā. Latvijas meitenes 18 bedrīšu izspēlē priecēja – ar solīdajiem 72 sitieniem jeb PAR, laukumu pieveica Katrīna Bulkovska, kas kopā ar Ukrainas spēlētāju Elvīru Rastvorcevu bija dienas labākais rezultāts. Piektā kopējā ieskaitē bija Liliana Krole ar 76 sitieniem. Marlena Gavare – 25. (83 sitienu), Katrīna Gustafssone – 31. (88). Pēc šīs ieskaites Latvija turnīrā atradās trešajā pozīcijā. Divas pirmās vieta, kas automātiski nodrošināja spēli par medaļām, ieguva Turcija un Ukraina. Principiālajā divkaujā par pusfinālu, latvietes tikās ar igaunietēm. Pāru spēlēs Gavare un Krole zaudēja Karolai Soe un Trīnai Ustalai (izspēle līdz 16. bedrītei), savukārt Gustafssone savu pretinieci Aneti Adulu apspēlēja uz septiņpadsmitās bedrītes. Visu izšķīra abu komandu jauno dalantu divcīņa, kur Bulkovska vinnēja Elizabeti Rīmetu – tiesa, tam vajadzēja vismaz deviņpadsmit bedrītes, kur mūsējā bija meistarīgāka. Latvijai uzvara! Tas Latvijai nodrošināja pusfinālu pret spēcīgo Ukrainas izlasi. Šoreiz pāris Gavare/Krole savas pretinieces apsēlēja (3&1), bet individuālajos mačos Gustafssonei un Bulkovskai nācās piekāpties. Otrā pusfinālā Turcija pieveica Grieķiju. Cīņā par bronzu latvietes savu iespēju izmantoja, ļaujot grieķietēm tikt tikai pie 0,5 punktiem – neizšķirti beidzās pāru izspēle (Gavare/Krole), savukārt Gustaffsone savu pretinieci apspēlēja ar 6&5, bet Bulkovska savējo ar 5&4, panākot, ka Latvijas izlase izcīna bronzas medaļas. Par šī gada Team Shields čempionēm kļuva Turcijas komanda, bet igaunietes palika piektās.

Latvijas komandai tas ir labs panākums, jo trīs no četrām mūsu spēlētājām ir junioru vecumā, kas ļauj cerēt uz perspektīviem soļiem nākotnē. Paldies izlases trenerei Anna Diānai Švankai, kas klātienē noskaņoja mūsējo cīņassparu. Jāpiebilst, ka Gavare un Bulkovska, kopā ar Latvijas izlases pagājušā gada Team Shields turnīra kapteini Lailu Forstmani, augusta beigās startēs pasaules čempionātā Francijā.



bottom of page