top of page

Lietuvā latvieši otrie!

Nedēļu pēc Latvian Open notika arī Lietuvas amatieru atklātais čempionāts, kurā piedalījās 54 dalībnieki. Leišus izaicināja arī mūsējie, kas cīņā par godalgotajām vietā, prata nostāties uz goda pjedestāla. Jāuzsver, ka Lithuanian Open nedēļas nogale ietver arī midamatieru un senjoru vecuma kategorijas izspēli.

Kopējā ieskaitē prestižo Lithuanian Open titulu, tāpat kā pirms nedēļas Jūrmalā, ieguva lietuviešu jaunā zvaigzne Giedrius Mackelis, trīs dienu izspēlē sasniedzot solīdos 219 sitienus jeb pa dienām – 74,73,72. Atguvies no Latvian Open piedzīvotajām sitienu šūpolēm, savā iespējā šoreiz ar zobiem un nagiem ieķērās Francis Gavars – otrā vieta! Pa dienām – 79, 78,76, kas par vienu sitienu trīs dienu spēlē ļāva apsteigt otru labāko no Mackeļu ģimenes – Gediminu. Piekto vietu ieguva Jānis Spalviņš ar sēriju – 79, 79, 80. Tiesa, European Centre Golf Club laukums Jānim pasniedza citu iespēju – midamatieru konkurencē viņš izcīnīja otro vietu, piekāpjoties jau minētājam Gediminam Mackelim. Jāpiebilst, ka šajā vecuma grupā startēja 14 dalībnieku, no kuriem 5 bija latvieši.

Tagad Baltijas labākajiem golfa spēlētājiem palicis vien noskaidrot reģiona čempionus – septembra otrajā nedēļā Sāremā laukumā notiks tradicionālais Baltijas čempionu kauss, kur komandu ieskaitē katra valsts pēc match play principa izliks 12 dažādu vecuma šīs sezonas savas nācijas labākos.



bottom of page