top of page

Latvian Open čempioni –Bulkovska un Mackelis

Updated: Aug 17, 2022

Latvijas atklātais amatieru čempionāts, kas šogad notika Jūrmalas golfa kluba laukumā, vienkop par galvenajām balvām bija pulcējis teju septiņdesmit spēlētāju. Izcilos laika apstākļos galvenās trofejas ar labiem rezultātiem ieguva latvieši un lietuvieši. Dāmu konkurencē par čempioni kļuva Katrīna Bulkovska, bet kungiem labākais bija lietuvietis Giedrius Mackelis.

Lai pirmoreiz izcīnītu Latvijas prestižo golfa trofeju, Katrīna Bulkovska trīs dienās laukumu pieveica ar 74, 76 un 76 sitieniem. Summā tas deva 226 sitienus. Otro vietu ieguva Katrīnas kolēģe Latvijas izlasē Marlēna Gavare, attiecīgi trīs dienu mačā panākot 81,82 un 81 sitiens (summā – 244). Trešā lietuviete Rugite Pauļikonīte ar kombināciju 85, 90 un 84 (259). Jāpiebilst, ka Katrīna un Marlēna, pievienojoties pagājušā gada Latvian Open čempionei Lailai Forstmanei, augusta beigās pārstāvēs Latvijas komandu pasaules čempionātā Parīzē.

Kungiem sacensību scenārijs bija līdzīgs – jau no pirmās dienas pārliecinošā vadībā atradās Giedrius Mackelis no Lietuvas, pārējiem liekot uz goda pjedestāla sadalīt tikai otro un trešo vietu. Pirmajā dienā un otrajā dienā Mackelis laukumu nospēlēja labāk nekā PAR 72, attiecīgi sasniedzot 69 un 71 sitienu. Tas ļāva trešajā dienā mazliet atslābt – 77 sitieni. Tiesa, atslābums notika šī vārda visās nozīmēs, jo naktī pirms izšķirošā sacensību raunda, Giedrius pārdzīvoja vēdera vīrusa nemierīgo garu. Otro un trešo vietu brālīgi sadalīja viesi no Somijas – Rasmus Pietila ar 231 sitieniem (79, 74, 78) un Bens Kasagrande ar 232 sitieniem (82, 77, 73). Labākais no latviešiem Jānis Spalviņš ieguva ceturto vietu – 240 sitienu (80, 77, 73).

Zīmīgi, gan dāmu, gan kungu konkurencē par čempioniem kļuva junioru vecuma spēlētāji - Giedriusam 15 un Katrīnai 14, kas gaviļniekiem sola cerīgu nākotni.

Latvijas golfa federācija pateicas Jūrmalas kluba vadībai, Kārļa Lūša personā, par sacensību sakārtošanu, bet Irēnai Vītolai liels paldies par tiesnešu komandas darbu.



bottom of page