top of page

Gustafssonei vēl viena skaista uzvara

Par Latvijas atklātā junioru čempionāta vērtīgāko spēlētāju var atzīt Katrīnu Gustafssoni, kas trīs dienu turnīrā laukumu pieveica ar -2, iegūstot arī karjerā vērtīgos – pirmos pasaules amatieru ranga (WAGR) punktus. Puišiem šajā ieskaitē savu klasi parādīja Igaunijas sava vecuma izlases līderis – Ričards Teders.

Trīs dienas Ozo Golf Club laukumā pulcēja 72 spēlētājus piecās vecuma grupās, ko var uzskatīt par pandēmijas laikam cienījamu rādītāju. Gribēja, bet krīzes apstākļu dēļ neatbrauca – spēlētāji no Zviedrijas, Vācijas, Krievijas, Maltas… Visjaunāko meiteņu grupā (U10) uzvarēja lietuviete Patrīcija Ulozaite, aiz sevis atstājot mājinieci Anci Erdmansoni un igaunieti Brendu Pālbergu. Puišiem šajā vecumā labākais bija igaunis Markus Lāts, apsteidzot latviešus – Otto Rasu un Gustavu Pāvulānu. Divpadsmitgadīgo ieskaitē ar divu dienu summā sasniegtajiem 155 sitieniem (77 un 78) savu klasi nodemonstrēja Katrīna Bulkovska. Viņa sevi pārbaudīja arī WAGR ieskaitē, nospēlējot vēl vienu apli sacīkšu pirmajā dienā ar 79 sitieniem, kas bija otrs labākais rezultāts starp visām dalībniecēm. Puišiem U12 ieskaitē vinnēja lietuvietis Kajus Packauskas. Labākais no latviešiem – Filips Marks – ceturtais. U14 meiteņu grupā notika sīva divcīņa starp Madaru Valteri un Elizabeti Bindi, pirmajai sasniedzot divu dienu summā četru sitienu pārsvaru. Šī paša vecuma puišu kaujās, vinnēja Rasmus Kivila Jr. - arī par četriem sitieniem tiekot priekšā latvietim Andrim Rībenam. U16 ieskaitē meitenēm labākā bija lietuviete Rugile Paļikonite, otrā – igauniete Mia Jāksone, trešā latviete Elīna Asare-Asarovska. Jāpiebilst, ka trīs dienu summā dāmas sasniedza atbilstoši – 262, 266 un 268 sitienus, kas norāda uz kopējo sacīkšu spriedzi. Tā paša vecuma puiku kaujās labākais bija Ričards Teders no Igaunijas (71-72-73), labākos latviešus – Franci Gavaru (76-76-75) un Kārli Remesi (73-78-78) - atstājot attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā. U18 ieskaitē ar teicamu rezultātu – 70, 74, 70 – uzvarēja Katrīna Gustafssone, bet starp puišiem šajā vecumā vinnēja igaunis Nils Esko, otrais mūsējais – Mareks Atars.

Gustafssone, Bulkovska un Gavars ar trīs dienu summā sasniegtajiem rezultātiem, nopelnīja iespēju Latvijas izlasi pārstāvēt arī Baltijas čempionu kausā, kas 13. septembrī notiks Ozo Golf Club laukumā.

bottom of page