top of page

Forstmane un Keņins - sezonas labākie Latvijā!

Updated: Dec 29, 2021

Latvijas golfa federācijas valde ir nosaukusi tos labākos Latvijas golfā, kas 2021. gada sezonā sasniedza atzīstamus un ievērojamus rezultātus. Tradicionāli labākie tiek atzīmēti uz trofejām, kas nosauktas Latvijas golfa sabiedrības dažādu laiku izcilnieku un darītāju vārdos.


Tradicionāli šiem godiem par prieku tiek rīkota arī Trofeju balle, taču koronas vīrusa ierobežojumi šādu pulcēšanos diemžēl liedz. Tiesa, kā liegumi tiks atcelti vai mainīti, labāko sumināšana klātienē būs garantēta. Tostarp, pagaidām uzgavilēsim labākajiem neklātienē, atzīstot, ka 2021. gada golfa sezonā šie cilvēki ir bijuši Latvijas golfa sabiedrības izcilnieki.


Gada labākais spēlētājs, Lauras Jaunsones kauss –

Laila Forstmane un Nikolajs Keņins

Dāmu konkurencē par labāko tiek atzīta Laila Forstmane, bet starp kungiem – Nikolajs Keņins. Abi visas sezonas garumā aizvadīja noturīgas kvalitātes zīmē, Lailai esot pirmajai Latvian Open ieskaitē, otrajai – Latvijas čempionātā, Nikolajs, savukārt, bija labākais Latvijas čempionātā un pārliecinoši labākais Latvijas izlasē, kas piedalījās Eiropas komandu čempionātā.


Gada labākais juniors, Kristas Puisītes kauss –

Marlēna Gavare

Labākā starp Latvijas junioriem 2021. gadā ir Marlēna Gavare, kas pēc gada pārtraukuma ir atjaunojusi gan spēkus, gan meistarību. Latvijas junioru čempionāta uzvarai viņa liek klāt divas ceturtās vietas Latvian Open un Latvijas čempionātā pieaugušo konkurencē, kā arī teicamu startu Eiropas komandu čempionātā. Kopā ar brāli Franci viņa tika pamanīta arī pasaules amatieru ranga kontekstā, jo pirmoreiz šīs klasifikācijas ietvaros dvīņi (!!!) katrs savā ieskaitē uzvarēja Latvijas junioru atklkātajā čempionātā, iegūstot prestižos WAGR punktus.


Izcils rezultāts turnīrā, Sanda Ozoliņa kauss -

Latvijas dāmu izlase

Jūrmalā notiekošajā Eiropas komandu čempionāta sacesnībās (Team Shield) Latvijas dāmu izlase izdarīja to, ko līdz šim Latvijas komandas nebija iespējušas – izcīnīja pirmo vietu! Komandas labā spēkus atdeva Laila Forstmane, Katrīna Gustafssone, Marlēna Gavare un Marija Jučmane. Par šo sakām paldies arī grupas iedvesmotājai Annai Švankai, kas rūpējās par sportisko garu un stratēģiju.


Labākais sasniegums starptautiskā turnīrā, Andra Keisela kauss –

Katrīna Bulkovska

Jau vairākus gadus Katrīna Bulkovska pacietīgi liek pamatu savai golfa karjerai, par mācību un treniņu vietu izvēloties saulainos un golfam ērtos Spānijas dienvidus. Startējot Spānijas čempionātā U14 vecuma grupā, viņa kļuva par čempioni, paturot prātā, ka turnīrā tika pārspētas spāņu labākās spēlētājas, kas labas ir arī Eiropas mērogā. Nu, mēs, Latvijā arī varam teikt – atbilstošajā vecuma grupā mums ir Eiropas līmeņa spēlētāja. Tā turpināt!


Labākais Latvijas pļavu golfā, Jurģa Ābeles kauss -

Iveta Lopatko un Ingars Matisons

Lai kļūtu par Latvijas pļavu golfa sezonas uzvarētāju, jāuzrāda stabils sniegums visas sezonas garumā. Gan Ivetai, gan Ingaram tas izdevās. Matisona sakarā vēl jāuzteic viņa ģimenes entuziasms, gādājot par “Avotu” golfa laukuma darbību un Vidzemes golfa spēlētāju sportisko aprūpi.


Par ieguldījumu Latvijas golfa attīstībā, Vilņa Baltiņa kauss –

Filips Bernadskis

Jau vairākus gadus Filips apstāv Latvijas paralimpisko golfa kustību, ko var vērtēt kā sociālu, bet šajā gadījumā – arī kā cilvēcisku un sirsnīgu projektu. Invalīdi mācās spēlēt golfu un viņiem tas padodas. Filips Bernadskis ir viņu iedvesmotājs, garīgais golfa spēles krustēvs. Cieņu un pazemību šādu cilvēku ceļā.


Latvijas golfa ģimene, Māra Gulāna kauss –

Taukaču/Grīviņu ģimene

Advokāts Jānis Taukačs ir pratis savā ģimenē radīt visaptverošu golfa sajūtu – spēlē viņa dzīves pavadone Agnese Grīviņa, spēlē bērni – Elizabete un Gabriels. Kopā viņi svin dzīvi un ikdienu, kur golfa spēle ir viena no svarīgākajām saistvielām. Turklāt, Jānis nevienam golfa spēlētājam neliedz arī sava aroda padomus, ko var uzskatīt par krietnu attieksmi.


Latvijas ranga līderi – Daiga Puisīte un Vilis Krištopans

Par 2021. gada sezonas Latvijas golfa federācijas ranga uzvarētājiem kļuva Daiga Puisīte un Vilis Krištopans. Abus uzvarētājus jāapsveic gan par ilgadību, gan uzcītību – atdodot sevi golfa spēles apskāvienos.

Paldies par sezonu!

bottom of page